Back to All Events

Kreativa tjänster för värdemaximering vid butiksavveckling

  • PwC 21 Torsgatan Stockholm, Stockholms län, 113 21 Sweden (map)

TMA Sweden presenterar:

Hur får man bästa värde ur ett varulager i detaljhandeln? 

Om kreativa sätt att omvandla varor till kassa

Den svenska detaljhandeln står inför stora utmaningar, om inte annat strukturella omvandlingar med en allt större volym som handlas på Webben. Det är sannolikt att det inom de närmaste åren kommer finnas behov för många företag inom detaljhandeln, såväl friska som med ekonomiska problem, att avveckla olönsamma butiksenheter. 

I många andra länder finns sedan länge företag som erbjuder en helhetslösning vid avveckling av butiksenheter, med ett garanterat minsta resultat för butiksägaren (oavsett om detta är ett friskt bolag, ett turnaroundbolag eller ett konkursbo). Företaget som har hand om avvecklingen tar alltså risk, i förvissningen om att deras specialisterfarenhet av utförsäljningar gör att försäljningen lyckas tillräckligt väl för att väga upp detta. För butiksägaren är det ett bekvämt och förutsägbart sätt att realisera värden.

I Sverige är ovan nämnda tjänster ett relativt nytt fenomen och fortfarande okända för många, både inom obestånds- och retailbranscherna.

Med anledning av detta har TMA Sweden bjudit in en av de främsta aktörerna i Europa på området, Gordon Brothers Europe, för att berätta mer om de spännande och kreativa tjänster som kan erbjudas och också berätta om några praktiska Case studies där detta har tillämpats. 

Föredragshållare är Heinz Weber, ordförande för Gordon Brothers Europe, med en inledande kommentar av advokat Nils Åberg, styrelseledamot i TMA Sweden.

 

Heinz_Weber LowRes.jpg

Föredraget hålls på engelska.

TMA Swedens evenemang är alltid kostnadsfria för TMA:s medlemmar.

Till detta specifika evenemang är dessutom Stockholms konkursförvaltare inbjudna att delta utan kostnad, eftersom vi tror att det bör finnas särskilt intresse hos konkursförvaltar- och rekonstuktörskåren för tjänster som de ovanstående. 

För andra icke-medlemmar tillämpas en gästavgift om 300 kr vid dörren - det är möjligt att betala med kort i vår iZettle eller att teckna upp sig som medlem och därmed slippa gästavgiften.

Värd för evenemanget är PwC.

Antalet platser är begränsade, boka nu!