Back to All Events

Klimat- och makroekonomisk utblick med John Hassler

  • Restaurang Grodan 16 Grev Turegatan Sweden (map)

TMA Sweden har nöjet att bjuda in John Hassler, professor i nationalekonomi med fokus på klimatekonomi vid Institutet för internationell ekonomi vid Stockholms universitet, att tala vid vårens middagsevent. John kommer att bjuda på en initierad klimat- och makroekonomisk utblick och ge sin syn på hur de finansiella marknaderna både internationellt och i Sverige kan komma att utvecklas under de närmaste åren både utifrån klimatutmaningarna men även utifrån andra makroekonomiska skeenden.

John Hassler är utbildad ekonom vid MIT och verksam som professor i makroekonomi vid Stockholms universitet. Hans forskning kretsar kring effekten av klimatpolitiska åtgärder, där det viktigaste resultatet enligt honom själv är att en relativt låg skatt på koldioxidutsläpp kan räcka långt. Utöver sin roll som forskare är John Hassler bland annat ledamot i Kommittén för Sveriges Riksbanks pris i ekonomi till Alfred Nobels minne.

Detaljer om middagen

Tid: Tisdagen den 10 maj 2022, kl. 18-20

Plats: Grodan, Grev Turegatan 16, Stockholm

Kostnad: 1 000 kronor per person (900 kr för TMA-medlemmar), erläggs i förskott till bankgiro 435-9519 med ditt namn som meddelande.

Ingår: Välkomstdrink och tvårätters middag med två glas vin samt föredrag och tillhörande presentationsmaterial. Vänligen meddela om du föredrar kött eller fisk i förväg till axel.thorn@cirio.se

Allergier/specialmat: Vänligen meddela i förväg till: axel.thorn@cirio.se

Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area
My Profile Log Out