Back to All Events

Tvistfinansiering i tuffa ekonomiska situationer, med case study

  • Advokatfirman Carler Kungsgatan 30 Stockholm (map)

Tvistfinansiering är en relativt ny företeelse på den svenska marknaden. Tvistfinansiering kan hjälpa företag med begränsade ekonomiska resurser att tillvarata sina rättigheter vid oenigheter. Annorlunda uttryckt: att det inte automatiskt är den part som har störst kassa som går segrande ur en tvist.

TMA Sweden har bjudit in Gustaf Leijonhuvud och Johan Skog från tvistfinansieringsfirman Kapatens för att berätta om hur tvistfinansiering fungerar i praktiken samt berätta om möjligheter och utmaningar. Eftersom tvistefinansiering typiskt sett innebär att finansiären tar en ekonomisk risk på utfallet i en tvist, så blir en bedömning av framgångsmöjigheterna en nyckelkompetens för en tvistfinansieringsfirma. Gustaf och Johan, som varje år ser ett stort antal case presenterade för sig, har därför en unik inblick i vilka tvister som passar och inte passar för finansering.

För att även ge en bild av hur tvistfinansering har använts i ett verkligt "case" har TMA Sweden bjudit in advokaterna Lars Ehrstedt och Leonardo Merino från Merino Advokatbyrå. Lars och Leonardo ska berätta om hur tvistfinansiering framgångsrikt använts för att driva process inom ramen för ett konkursbo, vilket innebar väsentligt förbättrad utdelning till borgenärerna.

Moderator är Nils Åberg, advokat vid Advokatfirman Carler och ordförande i TMA Sweden.

När: 7 februari 2024 kl. 18-19. Efter seminariet bjuder kvällens värd Advokatfirman Carler på dryck och plockmat.

Var: Advokatfirman Carler, Kungsgatan 30

Kostnad: Kostnadsfritt för medlemmar, sponsorer och sponsorgäster. För övriga gäster tillkommer en gästavgift på 400 kr.

Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area
My Profile Log Out