Back to All Events

Webinarium: Att vända gruvor och tung industri

Särskilda utmaningar vid finansiella svårigheter och omstart av gruvor och tung industri

TMA Sweden är äntligen tillbaka! Den här gången i form av ett webinarium - på grund av de rådande omständigheterna. Missa inte detta intressanta föredrag om att konsten att ta hand om en gruva eller tung industri i ekonomisk kris.

Hans Andersson, konkursförvaltare för Northland Recources och andra gruvkonkurser, informerar om de särskilda frågeställningar som uppkommer vid ekonomiska problem och obeståndsförfaranden i verksamheter med större tillgångsvärden som påverkas av möjligheterna till fortsatt drift och miljörättsliga tillstånd. Avgörande för dessa verksamheter är även priser på råvaror och slutprodukt, vilka kan vara volatila och därmed snabbt förändra förutsättningarna.

Niklas Körling, ombud för obligationsinnehavarna i Northland Recources, konkursförvaltare för stålverket Scana Steel Björneborg AB och den som ansvarade för de miljörättsliga frågorna i gruvkonkursen Dannemora, deltar och kommenterar samt kompletterar vad gäller frågor som blir avgörande för fortsatt drift och fortsatt verksamhet efter konkurs i tung industri. Särskilt de miljörättsliga frågorna och dess hantering styr ofta vilka möjligheter som finns att hantera den här typen av verksamhet.  

Detaljer

När?

Torsdagen den 18 juni kl. 09:00 - 09:45

Hur?
Seminariet hålls online genom en länk som kommer tillhandahållas alla som anmäler sig genom Eventbrite.

Kostar det?
Nej, seminariet är kostnadsfritt.

Niklas Körling (t.v.) och Hans Andersson (t.h.)

Niklas Körling (t.v.) och Hans Andersson (t.h.)

Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area
My Profile Log Out