Back to All Events

Uppskjutet evenemang: Thomas Cook Nordic – ”The Rescue”

  • Wistrand Advokatbyrå 65 Regeringsgatan Stockholm, Stockholms län, 111 44 Sweden (map)

OBS!

Evenemanget uppskjutet pga Corona-viruset

TMA Sweden får, dessvärre, meddela att seminariet den 19 mars 2020 om Thomas Cook Nordic – ”The Rescue” skjuts upp till ett senare tillfälle, med anledning av den hastiga utbredningen av Corona-viruset.

TMA Sweden följer noga utvecklingen av läget och med hänsyn till bland annat Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer så bedömer vi att det nu är viktigt att vidta åtgärder för att minska risken för smittspridning.

När eventet senare kommer att hållas så lägger vi ut information via vår webbsida samt utskick.


TMA Sweden är stolta att presentera ett aktuellt seminarium om Thomas Cook Nordic – ”The Rescue” med några av huvudpersonerna i räddningsoperationen; Vings VD Magnus Wikner, Advokaten och obeståndsspecialisten Christian Bergqvist från Wistrand och Erik Laestadius som är chef för M&A hos Carnegie. Moderator är Advokat Niklas Körling från Wistrand som också deltog i arbetet med att rädda Thomas Cooks nordiska verksamhet.

Räddningsaktionen av Thomas Cook Nordic medförde att stora värden kunde räddas och att Ving i Sverige och Norge, Spies i Danmark och Tjäreborg i Finland har kunnat fortsätta sina verksamheter.

Panelen kommer att gå igenom de olika stadierna under räddningsoperationen och gå igenom deras olika perspektiv och beröra de olika problem och risker som löstes för att nå i mål.

Detta evenemang förväntas bli fullbokat, anmäl dig direkt för att säkra upp en plats!

Om Magnus Wikner

Magnus Wikner var VD för Thomas Cook Northern Europe med de nordiska reseoperatörerna Ving, Spies och Tjäreborg. Han är idag VD för reseoperatörernas nya moderbolag Nordic Leisure Travel Group. Magnus Wikner har en gedigen erfarenhet av resebranschen och började inom inom Ving-sfären för över 30 år sedan.

Magnus Wikner.jpg

Om Christian Bergqvist

Christian Bergqvist är partner på Wistrand och ansvarig för Wistrands avdelning för obestånd och rekonstruktion i Stockholm. Christian Bergqvist har 30 års erfarenhet som konkursförvaltare, rekonstruktör och rådgivare åt företag med finansiella problem och ledde den svenska delen av arbetet med räddningsoperationen.

Om Erik Laestadius

Erik Laestadius är chef för M&A på Carnegie. Med ett team som består av Nordens mest erfarna personer inom M&A och ett med unikt nätverk inom nordiskt näringsliv sammanför Carnegie sina kunder med marknadens mest relevanta säljare och köpare. Erik Laestadius ansvarade för den försäljningsprocess avseende Thomas Cooks nordiska verksamhet som möjliggjorde räddningen av de nordiska reseoperatörernas verksamhet.

Erik laestatius.jpg

Om Niklas Körling

Niklas Körling är partner på Wistrand och är specialiserad inom finansiering, finansiell omstrukturering och insolvens. Enligt Chambers Europe 2019 är Niklas "energetic and easy to deal with" och han har erfarenhet av att driva förändringsarbete t.ex. som konkursförvaltare och genomföra turnaround under längre fortsatt drift av stålverksbolaget Scana Steel Björneborg AB.

niklas körling.jpg

Detaljer om Seminariet :

Tid: ANGES SENARE

Mingel efter seminariet med dryck och snittar -

Plats: ANGES SENARE

Kostnad :

TMA medlemmar – ingen kostnad

Studenter – ingen kostnad

"Young professional" icke-medlem (upp till 35 år) - 100 kr (gästavgift)

Icke-medlem (över 35 år) - 300 kr (gästavgift)

Om TMA Sweden

TMA Sweden (Turnaround Management Association) är en icke vinstdrivande och oberoende sammanslutning av professionella aktörer som i någon form arbetar med turnarounds, alltså att vända företag med problem, och företagsförnyelse (Corporate Renewal)

Våra medlemmar kommer från olika delar av näringslivet och har olika yrkesroller, men med den gemensamma nämnaren turnarounds. Bland medlemmarna finns bl.a. representanter för revisionsbyråernas omstruktureringsavdelningar, banker, professionella investerare, interimsledare, managementkonsulter och advokater inriktade på rekonstruktioner och obestånd. TMA Sweden är en del av TMA, med 9300 medlemmar i 49 avdelningar över hela världen, varav 11 avdelningar i Europa.

Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area
My Profile Log Out