Back to All Events

Svarta svanars påverkan – Corona och annat vi inte kan förutspå

Black Swans” är osannolika händelser som har extrem påverkan.

Just nu går åsikterna och analyserna isär kring vad som händer efter Corona och när. Sett i det längre perspektivet är företagssektorn utsatt för en ökande frekvens av oväntade och massiva intäktsbortfall. För ledningsgrupper infinner sig därmed problemet hur man ska förhålla sig till denna typ av osäkerhet.

En rad psykologiska och strukturella faktorer i organisationer gör det svårt att agera proaktivt, samtidigt som Black Swans är ögonblick då strategiers framgång helt kan avgöras.

I den här presentationen för TMA Sweden diskuteras Black Swans som fenomen och strategier för att överleva och skapa värden i en värld av ”vild” osäkerhet.

håkan Jankensgård.png

Håkan Jankensgård är docent i företagsekonomi vid Lunds Universitet. Jankensgård bedriver forskning specialiserad på att utveckla strategier för värdeskapande riskhantering i företag, och har publicerat sin forskning i ett flertal internationellt erkända journaler. Han är författare till böckerna Corporate Foreign Exchange Risk Management (2020) och Empowered Enterprise Risk Management: Theory and Practice (2021). Jankensgård undervisar inom riskstyrning och värdering på Master-programmet i Finans i Lund och har tidigare varit risk manager på Norsk Hydro.


Tid: Onsdagen den 21 april, kl. 18-19

Plats: Genom Teams (länk skickas till anmälda)

Kostnad: Ingen kostnad, men vid överteckning prioriteras alltid TMA:s egna medlemmar

Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area
My Profile Log Out