President's letter

Bästa medlemmar

Så har ett nytt och fräscht år startat och snön har kommit och redan smält i södra Sverige.

Summering av hösten 2015

För TMA Sweden innebär det nya året att vi lägger ett intressant 2015 till handlingarna och kan se fram emot en spännande vår med programpunkter som vi hoppas och tror kommer att kunna intressera er.

Under 2015 var givetvis höjdpunkten att kunna stå som värdkapitel för TMA Europe conference i Stockholm i juni – vi har fått mycket positiv feedback från när och fjärran. Tack till alla som deltog och allas om hjälpte till.

Under hösten hade vi några väl efterfrågade event: Tillsammans med Swedish House of Finance och Roschier ordnade vi en fullsatt paneldebatt om företagsobligationer 22 oktober – intresset var så stort att vi tar och kör samma tema i Göteborg 10 februari.

Vi hade också ett välbesökt samarrangemang med IFFR på Wistrands om företagsrekonstruktioner i teori och praktik 2 december. Mycket uppskattade diskussioner.

Programmet för våren 2016

Igår startade vi programmet för våren 2016 med ett evenemang i Göteborg. På Deloittes kontor i Göteborg ordnade vi en paneldebatt om företagsobligationer i företag med ekonomiska problem. Panelen består av Carl Brodén, Roscher, Jo Forfang, Nordic Trustee, Jonas Olsson, Swedbank samt Michael Maccallum, Deloitte modererade av Niklas Körling, Wistrand. Ett stort tack till Michael Maccallum för att vi kunde utnyttja Deloittes trevliga lokaler.

17 februari är vi hos Deloitte i Stockholm med en paneldebatt om turnarounds inom handel och retail. Paneldeltagare är Magnus Håkansson, CEO på RNB, Niklas Körling advokat/partner på Wistrand advokatbyrå Jan Åberg, CEO på FR&R Invest AB Swedbank Group, modererade av Fredrik Vernersson, PwC Strategy&.

Programmet för resten av våren håller vi på att sätta just nu: Vi planerar för en middag med talare boka ett bord i tid samt round table diskussion för medlemmar kring ett intressant ämne – detta sker i mars och april, i skrivande stund är datum inte satta, men räkna med ett event i mars och ett i april.

 

 

 

I maj förbereder vi en paneldebatt och i juni har vi vår traditionella sommardrink för att hälsa sommarn välkommen.

Som alltid när det gäller programmet går det att hålla sig uppdaterad på http://www.tmasweden.se/calendar/

TMA Sweden i Göteborg

För Göteborg har vi nu samlat en arbetsgrupp under ledning av Peter Björnram, MAQS. Denna grupp består av Christoffer Monell, MSA, Tove Rosén Johansson, Wistrand, Sofia Regestad, Hammarviken samt undertecknad Fredrik Vernersson från TMA Swedens styrelse. Vi kan tänka oss att samla ytterligare personer till denna arbetsgrupp för att få igång TMA Swedens verksamhet i Göteborg.

Första evenemanget genomförde vi, enligt ovan, igår och vi har planer för ett evenemang i maj.

TMA Sweden – stärka banden mellan våra medlemmar

Som medlem i TMA Sweden har du tillgång till alla våra möten utan deltagaravgift. Vid lite större evenemang som middagar så förstår ni säkert att själva middagskostnaden tillkommer. Dessutom får ni tillgång till hela TMA worldwide. Om ni inte tittat på hemsidan så rekommenderar jag att ni loggar in på medlemssidorna där – ni kan få tag på TMA medlemmar i hela världen!  Mer information på https://turnaround.org/

I TMA Europa samarbetar vi tätt och jag kan rekommendera att delta i något annat kapitels evenemang eller den europeiska konferensen i juni. Mer information på http://www.tma-europe.org/

Lokalt vill vi också stärka banden mellan våra medlemmar – vi upprepar därför i år vårt round table för att lära känna varandra bättre och dela erfarenheter. Enligt programmet ovan blir det i Stockholm i mars eller april.

Offentlig medlemsmatrikel

I syfte att synliggöra bredden och det stora kunnandet hos våra medlemmar avser vi också att lägga upp en offentligt tillgänglig medlemsmatrikel på TMA Swedens hemsida. Varje medlem kommer där kort kunna beskrivas tillsammans med ett fotografi. Notera vänligen att TMA Sweden inte kommer att lägga ut någon information om enskild medlem utan dennes godkännande.

Om du vill vara med i medlemsmatrikeln, e-posta vänligen IT och webb-ansvarig Nils Åberg nils.aberg@carler.se en helt kort beskrivning av dig själv, gärna tillsammans med ditt fotografi och eventuell firmalogotyp.

 

 

Utökad styrelse

Styrelsen har också beslutat att till sig adjungera Peter Björnram, MAQS, som kommer att leda TMA Swedens etablering i Göteborg. I övrigt består styrelsen av: Jonas Cunningham, EY, Niklas Körling, Wistrand, Krister Levin, Advokatbyrån Nova, Michael Maccallum, Deloitte, Beth Topolovsky, Stinson Partners, Nils Åberg, Carler samt undertecknad Fredrik Vernersson, PwC Strategy&.

Som vanligt tar vi tacksamt emot kommentarer och förslag – skicka mig gärna ett mail på e-postadressen nedan eller slå mig en signal på mobilen.

På uppdrag av styrelsen i TMA Sweden.

 

Fredrik Vernersson
President, TMA Sweden