Bästa medlemmar i TMA Sweden

Bästa medlemmar i TMA Sweden,

Nu när vi tar oss in i oktober månad med stormsteg och hösten kommit så drar samtidigt TMA Sweden igång vår verksamhet för året 2014/15. Ni har kanske redan sett programmet på vår hemsida http://tmasweden.se/events/, men jag vill gärna dra er uppmärksamhet till några evenemang under hösten och våren:

 • Torsdagen den 16 oktober kl 18.00 har vi vårt första event i Göteborg med benäget stöd av Ackordscentralen och Mannheimer Swartling – ett speciellt tack till Peter Björnram, Ackordscentralen, och Stefan Brocker, MSA.
  Seminariet, som inleds med en paneldiskussion, kommer att beröra bl a följande frågor:
  • Orsakerna till att företag tappar i konkurrenskraft och hur kan man fånga upp situationen innan den blir problematisk?
  • Hur hanterar man bäst de olika intressen som ägare, långivare, styrelse och management har för att maximera det värde som skapas i en turn around, samtidigt som det finns inneboende konflikter?
  • När kan rekonstruktion vara ett lämpligt verktyg för att skapa förutsättningar för en lyckad återstart?

Peter Björnram på Ackordscentralen modererar diskussionen och panelen består av Jan Åke Jonsson, tidigare VD på Saab Automobile, Michael Maccallum, Head of Restructuring på Deloitte och Johan Ljungberg, Partner på Mannheimer Swartling. Jag kommer också att ge en introduktion till TMA Sweden och vår förhoppning är att detta evenemang kan leda till fler i Göteborg.

Är ni intresserade av detta evenemang så ber jag er höra av er till mig.

 • Tisdag 21 oktober gör vi ett gemensamt evenemang med Handelshögskolan i Stockholm och Institutet för Företagsrekonstruktion (IFFR). Temat är ”Distressed investing in the Nordics” – ett tema som vi tror kan ligga rätt i tiden. Per Strömberg, Centennial Professor of Finance and Private Equity på Handelshögskolan inleder med en kort introduktion till var forskningen står och sedan har vi en diskussion med bland annat Laurent Bach, Assistant Professor Department of Finance, Handelshögskolan och TMA Swedens ordförande Mike Cappy, Managing Director, Gibraltar Foundation.
 • Vi förbereder också en roundtable för medlemmar den 20 november Jonas Cunningham från EY kommer att leda den – mer information på vår websida och inbjudan kommer.

Till våren så vill vi lyfta fram några aktiviteter som kan vara lämpliga att markera redan nu i kalendern och hålla utkik efter.

Sätt redan nu av 11-12 juni 2015 för TMA Europe Conference som går av stapeln på Grand hotel i Stockholm. Vi gläder oss att få vara värdar nu till sommaren och kommer att bjuda våra medlemmar på ett medlemsmingel innan middagen på torsdagen 11 juni.

Till mars förbereder vi ett evenemang som vi hoppas ska hålla en rejält hög klass och som ni alla kommer att tycka är intressant. Som styrelse tar vi gärna emot förslag på events och vad ni vil höra – min e-post finns nedan.

När det gäller evenemangen och gäster gäller följande regler – tag gärna med en gäst (förutom till de evenemang som endast är för medlemmar). Våra gäster betalar SEK 350 för att få komma med. Som medlem är evenemangen alltid gratis, förutom om vi har en särskild hög kostnad t.ex. för sittande middag eller om vi hittat ett speciellt ställe att ha evenemanget på och då behöver vi kanske ta en ersättning för det, men evenemangsdelen ingår alltid.

I styrelsen har vi också beslutat att adjungera Jonas Cunningham, EY restructuring till oss. Styrelsen i övrigt består av Mike Cappy, Gibraltar Foundation (Ordförande), Fredrik Vernersson, PwC Strategy& (President) samt, Jan Fjellström, JFK Consulting, Krister Leving, Advokatbyrån NOVA, Michael Maccallum, Deloitte samt Beth Topolovksy, Stinson Partners.

Håll utkik på http://tmasweden.se/events/ för att ha det senaste om evenemangen!

Med vänliga hälsningar

Fredrik Vernersson

Chapter President, TMA Sweden

e-mail: vernersson@tmasweden.se