Nyårshälsning från TMA Sweden

Bästa medlemmar i TMA Sweden,

Låt mig få önska ett gott nytt år och samtidigt berätta lite vad som hänt under hösten 2014 och vad vi som medlemmar kan se fram emot.

Program för våren 2015

Till våren har vi ett antal höjdpunkter att se fram emot:

Den 11 februari kl 17h30 har vi nöjet att träffas på PwC i Stockholm på Torsgatan 21 – ett stort tack till våra medlemmar Steven Moll och Per Storbacka att vi kan få låna lokalerna. Temat för denna debatt tänkte vi skulle vara “After the crisis: growth for the turnaround” och vi håller som bäst på att sätta samman panelen.

I februari siktar vi också på att göra ett uppföljningsevenemang i Göteborg efter den positiva responsen ifrån paneldebatten i oktober.

Den 26 mars planerar vi för ett lite mer grandiost evenemang med en middag på med Sture Palmgren som middagstalare. Som finansborgarråd när majoriteten vände i Stockholms stad, tvingades Sture genomföra en ”turnaround”. Vi hoppas detta kan bli ett annorlunda perspektiv på hur man vänder en verksamhet.

Den 16 april tänkte vi prova ett halvnytt format – de medlemmar som varit med några år vet att vår styrelsemedlem Beth Topolovsky ordnade en ”speakers’ corner” där medlemmarna fick komma till tals med egna idéer. I april tar vi det ett steg vidare och ordnar en round table diskussion kring frågor som ligger medlemmarna varmt om hjärtat. Värd för detta evenemang är Jonas Cunningham och EY som inleder och modererar diskussionen. Denna kväll är enbart för medlemmar.

I juni så har vi nöjet och äran att vara värdkapitel för TMA Europe conference. Programplaneringen är i full gång och vi tror att det kan bli mycket intressant. Vik därför av kvällen 11 juni och hela fredagen 12 juni för ett intressant program med likasinnande från hela Europa. TMA Swedens medlemmar bjuder vi på ett medlemsmingel innan evenemanget startar på tidiga kvällen 11 juni. Mer information finns på:

http://www.tma-europe.org/annual-conference/detail-15.asp?ItemID=284

Som medlemmar i TMA får ni också en förmånligar konferensavgift.

Summering av hösten 2014

Under hösten som gick hade vi också några uppskattade evenemang:

Den 16 oktober genomförde vi vårt första event i Göteborg med benäget stöd av Ackordscentralen och Mannheimer Swartling – ett speciellt tack till Peter Björnram, Ackordscentralen, och Stefan Brocker, MSA. Vi kunde höra på och delta i en paneldiskussion modererad av Peter Björnram, med en panel bestående av Jan Åke Jonsson, tidigare VD på Saab Automobile, Michael Maccallum, Head of Restructuring på Deloitte och Johan Ljungberg, Partner på Mannheimer Swartling. Bland annat diskuterades orsakerna till att företag tappar i konkurrenskraft och hur kan man fånga upp situationen innan den blir problematisk samt hantering av de olika intressen som ägare, långivare, styrelse och management har för att maximera det värde som skapas i en turn around.

Den 21 oktober hade vi ett gemensamt evenemang med Handelshögskolan i Stockholm och Institutet för Företagsrekonstruktion (IFFR). Temat var ”Distressed investing in the Nordics”. Efter en inledning av professor Per Strömberg, Centennial Professor of Finance and Private Equity på Handelshögskolan modererade Laurent Bach, Assistant Professor Department of Finance, Handelshögskolan en diskussion med Per Strömber, Roger Leijonqvist, Triton samt TMA Swedens ordförande Mike Cappy, Managing Director, Gibraltar Foundation.

Nytt från styrelsen

Vi beklagar att vi haft problem med hostingen för vår hemsida, men hoppas att vi snarast kan ha den uppdaterad och med full funktionalitet. Då ska ni hitta senaste informationen om vad som händer på http://tmasweden.se/events/

Som styrelse tar vi gärna emot förslag på events och vad ni vil höra – min e-post finns nedan.

När det gäller evenemangen och gäster gäller följande regler – tag gärna med en gäst (förutom till de evenemang som endast är för medlemmar). Våra gäster betalar SEK 350 för att få komma med. Som medlem är evenemangen alltid gratis, förutom om vi har en särskild hög kostnad t.ex. för sittande middag eller om vi hittat ett speciellt ställe att ha evenemanget på och då behöver vi kanske ta en ersättning för det, men evenemangsdelen ingår alltid.

Och till sist en påminnelse om styrelsen: Vi har beslutat att adjungera Niklas Körling, partner och advokat på Wistrand samt Nils Åberg, partner och advokat på Carler. Styrelsen i övrigt består av Mike Cappy, Gibraltar Foundation (Ordförande), Fredrik Vernersson, PwC Strategy& (President) samt, Jonas Cunningham, EY, Krister Levin, Advokatbyrån NOVA, Michael Maccallum, Deloitte samt Beth Topolovksy, Stinson Partners. Efter lång och trogen tjänst i styrelsen har Jan Fjellström, JFK Consulting, avsagt sig omval – vi tackar Jan för ditt stora engagemang och gläder oss att du fortsätter bistå styrelsen.

Med vänliga hälsningar

Fredrik Vernersson President TMA Sweden vernersson@tmasweden.se