SOMMARDRINK MED SPÄNNANDE AFRIKANSKA ERFARENHETER

TMA Sweden höll sin traditionsenliga sommardrink den 23 maj. Liksom ifjol kombinerades den välbesökta drinken med ett lite mer lättsamt men givande föredrag. I år hölls föredraget av Fredrik Vernersson, som under flera år var president i TMA Sweden - fram tills helt nyligen då han efterträddes av Nils Åberg.

Fredrik berättade på ett fängslande sätt om sina erfarenheter av turnarounds i Afrika, närmare bestämt i Angola och Sydafrika, samt om de två ländernas flera skillnader, men också likheter. Fredrik gav vidare värdefulla råd hur man på bästa sätt kan lyckas med Turnaroundprojekt i dessa länder. Några av de tips han lämnade var att se saker med lokala ögon, att se och förstå dolda prioriteringar, att inte förutsätta att saker fungerar samt att undvika den omfattande korruptionen.

Efter det uppskattade föredraget minglade besökarna samt utbytte erfarenheter och visitkort med varandra. Eventet var TMA Swedens sista för vårsäsongen. Nästa event planeras hållas i september, håll utkik för inbjudan!