Presidents letter

Bästa medlemmar,

Vilken sommar vi har haft i år! Jag hoppas att många av er kunde njuta av lite tid med avkoppling, sol och bad. TMA Swedens styrelse har också laddat batterierna efter en intensiv vinter och vår. Det betyder inte att vi legat helt på latsidan, utan vi har två event klara för hösten, mer nedan.

En intensiv vinter och vår 2018!

Stort tack till alla medlemmar som med stort engagemang deltagit i vinterns och vårens event ! TMA Sweden arrangerade fem evenemang och vi har fått feedback att det varit hög kvalitet på talare och diskussioner:

  • Säsongen inleddes 20 februari med en paneldebatt, ”next industry for a turnaround” med Pia Hardy, McKinsey, Kevin Quincey, InfoPlanIT och Björn Rydberg, EY.
  • I Göteborg ordnade vi 6 mars en paneldebatt under temat ”Rekonstruktion i teori och praktik” med Christian Andersch, Rosengrens advokatbyrå, Marie Karlsson Tuula, professor i Insolvensrätt Karlstad Universitet & Jan-Åke Jonsson, f.d. VD för SAAB Automobile.
  • 13 mars ledde Per Skärgård, CFO för Nobina, en mycket uppskattad case study-presentation
  • 12 april samlades vi för en nätverksmiddag med Magnus Lindquist från Cordet Capital, som talare över ämnet “Trends in finance” och berättade om Cordets verksamhet att tillhandahålla skuldfinansiering för tillväxt och turnaround.
  • 31 maj avslutade vi med vår traditionella sommardrink och med vår medlem Peter Wahlberg som på ett lättsamt och fångande sätt berättade hur han balanserade ekonomi och politiska viljor i turnarounden av Statens hundskola i Sollefteå.

Vi tackar alla talare, paneldeltagare, medlemmar och gäster samt inte minst våra värdar. Mer om de evenemang som varit och med korta referat på vår hemsida: http://www.tmasweden.se/news/

Programmet för hösten 2018

Programmet för hösten är ännu inte helt satt, men vi har än så länge två fasta och en rörlig punkt på agendan:

  • 6 december upprepar vi i Stockholm, succén med, Marie Karlsson Tuula & Jan-Åke Jonsson. Marie är professor i insolvensrätt vid universitet i Karlstad och specialist på frågor som rör företagsrekonstruktion och konkurser. Jan-Åke Jonsson, var VD för SAAB Automobile. under den tid SAAB Automobil genomgick sin första företagsrekonstruktion under 2009. Mer information kommer på hemsidan. I tillägg till detta är vi i slutfasen för att en paneldebatt om framtiden för köpcentra, vad ska ytan användas till när e-handeln blir dominerande? Detta evenemang kommer att läggas i slutet av oktober eller i början av november i Stockholm. Som alltid håller man sig bäst uppdaterad med hjälp av hemsidan:  http://www.tmasweden.se/calendar/

TMA Sweden i Göteborg och kanske nu också i Malmö

Vi har en arbetsgrupp i Göteborg med Peter Björnram, dNovo advokatbyrå, Tove Rosén Johansson, Wistrand, Bo Stefan Arleij, Gottskärs Advokatbyrå, samt Dick Montgomery, EIM. Styrelsen har också diskussioner med ledande turnaround experter i Skåne för att starta verksamhet i Malmö med omnejd.

Medlemskap i TMA Sweden – inte enbart i Sverige!

Som medlem i TMA Sweden har du tillgång till alla våra möten utan deltagaravgift. Vid lite större evenemang som middagar så förstår ni säkert att själva middagskostnaden tillkommer. Dessutom får ni tillgång till hela TMA globalt. Om ni inte tittat på hemsidan så rekommenderar jag att ni loggar in på medlemssidorna där ni kan få tag på TMA medlemmar i hela världen. Mer information på https://turnaround.org/

I TMA Europa samarbetar vi tätt och jag kan rekommendera er att delta i något annat kapitels evenemang eller några av det flertal konferenser som anordnas, nu närmast Distressed Investing i London måndag 29 oktober. Jag vill också redan nu slå ett slag för TMA Europe Conference som nästa år kommer att ske i Wien 16-17 maj 2019. Mer information på http://www.tma-europe.org/

Offentliga profiler på våra medlemmar

Vi vill gärna visa på den bredd och det stora kunnandet som finns hos våra medlemmar. Därför erbjuder vi våra medlemmar att lägga upp sin profil på vår hemsida. Varje medlem kan där lägga ut en kort profil tillsammans med ett foto. Se de profiler som finns på

http://www.tmasweden.se/list-of-members/

Notera vänligen att TMA Sweden inte kommer att lägga ut någon information om enskild medlem utan dennes godkännande. Om du vill vara med i medlemsmatrikeln, e-posta vänligen IT och webb-ansvarig Nils Åberg nils.aberg@carler.se en helt kort beskrivning av dig själv, gärna tillsammans med ditt fotografi och eventuell firmalogotyp.

Styrelsen

Nyinvald till styrelsen i våras blev Jonas Rickardsson, EY. Jonas tar över rollen som kassör från Annika Muskantor, som avböjde omval till styrelsen, men åtagit sig att vara revisor. Ett stort tack till Annika som strukturerade om vår administration och bokföring.

I övrigt består styrelsen av: Peter Björnram, (från Advokatfirman dNovo), Niklas Körling (Wistrand advokatbyrå), Krister Levin (Advokatfirman Nova), Beth Topolovsky (Stinson Partners), Jan Åberg (Swedbank), Nils Åberg (Advokatfirman Carler) samt undertecknad Fredrik Vernersson (McKinsey & Company RTS) Som hjälp med styrelsen har vi också vår allt-i-allo Jonathan Andersson, som genomför events, uppdaterar hemsidan och håller ordning på oss i allmänhet. 

Som vanligt tar vi tacksamt emot kommentarer och förslag – skicka mig gärna ett mail på e-postadress nedan eller ring mig på mobilen.

Till sist hoppas vi att se så många av er som möjligt på vårt första evenemang 26 september!

 

Fredrik Vernersson

President, TMA Sweden

Fellow, European Association of Certified Turnaround Professionals (EACTP)

Email: vernersson@tmasweden.se

Mobil: +46 708 96 95 84